88 VOCABOLARIETTO la furia? No son tniga solo p. ? Sono fórse a p. ? paronsin padroncino, parte (la e le) parte -i. Se meli de parte qualche soldo Si métte da p. Co la testa vol-tada in p. Voltata per parte. Tulo el ciapa in bona (cativa) p. Prènde (piglia) tutto in b. (mala) p. (T.) Squasi squasi digo che te son parte passada con eia Che sèi di valuta intésa con lèi. partignìr appartenérsi, spettare. Dame quel che me par lièti. parùssola cinciallégra, passàr passare. Basta p. la classe. Sto qua po passa la parte. I se ga passà parola de no studiàr Si son data paròla (it. lett. p. paròla è far conóscere). Ogni giorno passa un g. ógni dì ne passa uno. No 7 ghe ne lassa passàr una Non gliene lascia p. una, È il suo martèllo. Per sta volta ghe passo sora Ci passo sópra, te la méno buòna. passabrodo colabròdo, colino. passamàn scorrimano. In tanti palassi ghe xe elp.de tute do le parte de la scala (it. lett. passamano è il dial. drissiola). passandomàn, passandi-màn dòpo domani. passerìn i. colino. V. passabrodo. 2. Cavar i passerini Tirar su le calze ad uno. V. Selegati. 3. (Z). Far i p. V. péto la N. 3. passeto 1. passétto (dim. di passo). 2. mètro da tasca, passétto (Sièna) (it. lett. passétto èra una misura di due braccia, óra non più usata). passiù, passù(do) pasciuto, grasso. pasta 1. pasta. P. col sugo Pasta asciutta. P. butada Stracciatélle. 2. Una bona p. de omo. Un omo de p. frola. Gavér le man in p. pastècola buffétto, biscottino. pastissàr 1. impasticciare. In cusina la pastissa no so cossa. 2. impastocchiare. La me ga pastissa una storia lon-ga che no go capì gnente. (A Pistóia, pasticciare). pastlsso pasticcio. P. de macaroni. Mi no ghe entro in sii p. Anca ti, ti xe in un bel p. ! pastissòn pasticcióne, garbuglióne. pastociàr impastocchiare. V. paslissàr. pastóra (A.) pastóia. Le vache sui prò. le se pascola co le p. ai pii. pastoràr, pasturàr (F. Pt.) impastoiare. pastrociàr 1. acciarpare. No 7 xe un bon sarto, el pa-strocia luto. 2. Pastrociarse Imbrodolarsi, Intrugliarsi. Co 7 magna, el se pastrocia tulo davanti. 3. impappolarsi, impasticciarsi. Co la còla de farina el se ga pastrocia tuto. 4. intrugliare. Ostochep. ivini.